Dansen met passie en plezier!

Wie zijn Wij

Wij zijn beide HBO geschoolde dansdocenten en staan voor passie & plezier.
Laten wij ons even voorstellen:

Mijn naam is Alice van Ballegooie.

AliceAls kleutertje van 4 jaar ging ik al elke week naar balletles. Omdat ik vervolgens jazzballet ook erg leuk vond ging ik dit er dan ook,op 10 jarige leeftijd, bij doen. Op de middelbare school kwam daar vervolgens tapdance nog bij. Toen wist ik het; Ik wilde dansjuf worden. Op de dansacademie in Tilburg volgde ik mijn dansopleiding en behaalde in 1992 mijn diploma.

Het echte begin. Lesgeven aan kinderen en volwassenen; Op veel verschillende dansscholen, ook in veel verschillende plaatsen. Dit in diverse disciplines zoals; Klassiek ballet, Jazz ballet, Tai Bo, Streetdance , Hip hop, peuterdans en kleuterdans. Hierbij ook in nieuwe stijlen, zoals Zumba, nieuwe uitdagingen gevonden. Natuurlijk ook meegewerkt aan vele prachtige dansvoorstellingen.

In 2001 hier bovenop nog mijn PABO diploma behaald, dit onder andere omdat ik ook steeds meer danslessen ging geven op basisscholen. Ik vind het nog steeds allemaal even leuk en doe het na 24 jaar nog steeds met even veel plezier en passie!

 

 

Mijn naam is Melissa Kramer.

MelissaIk begon als klein meisje met dansen. Eerst 1x in de week klassiek ballet, maar al snel kwam ik in de selectiegroep en kwam daar jazzdance en tapdance bij. Elke dag dansen, dat wilde ik heel mijn leven blijven doen, mijn liefde voor dans doorgeven aan anderen. Dus op naar de Dansacademie in Tilburg. In 1993 behaalde ik mijn diploma voor klassiek en jazz. Daarna heb ik nog mijn diploma moderne dans in Rotterdam behaald.

Na de academie heb ik lange tijd in H.I.Ambacht lesgegeven. Aan kinderen en volwassenen in verschillende stijlen. Zo’n 15 jaar geleden ben ik hier in Dordrecht en omgeving dansprojecten gaan geven op de basisscholen. Op deze manier heb ik heel veel kinderen met enthousiasme kennis laten maken en laten genieten van dansen.

Naast het lesgeven danste en dans ik nog steeds in kindervoorstellingen. De eerste paar jaar trok ik met twee andere dansers het hele land door om op te treden voor kinderen van groep 1 t/m 8. Nu heb ik samen met een muzikant 2 interactieve voorstellingen gemaakt voor peuters en kleuters. Elke voorstelling is weer anders, omdat de kinderen mogen reageren en meedoen.Het is een genot om te zien hoe de kinderen meeleven, zingen en dansen met ons muzikale en dansante verhaal.

 

Artikel Dordt Centraal - Joy 2 Dance